ArboNed ziet geen stijging verzuim door hitte

De stijging in het aantal ziekmeldingen die Hudson constateert, wordt door ArboNed niet waargenomen. Hudson ziet het verzuim bij zijn 900 werkgevers met 10% stijgen ten opzichte van vorig jaar. ArboNed registreert geen significante verandering in het aantal ziekmeldingen, aldus een persbericht. Dagelijks staat ArboNed 50.000 werkgevers bij in verzuimaanpak.

Het bericht van Hudson haalde de voorpagina van de Telegraaf. De hitte lijkt echter lang niet voor alle werknemers aanleiding te zijn voor een ziekmelding De 1 miljoen werknemers die bij ArboNed onder contract zijn melden zich niet vaker ziek dan vorig jaar. De warmte is weliswaar een issue op veel werkvloeren, maar hoeft met een paar eenvoudige ingrepen geen aanleiding te zijn voor verzuim. Denk daarbij aan het verplaatsen van zwaardere werkzaamheden naar de ochtend of de namiddag, regelmatig drinken, korter werken, een hoofddeksel dragen, het dempen van felle lampen. En acceptatie dat het werktempo wat lager ligt dan normaal.
Eenvoudige afspraken tussen werkgever en werknemer bleken eerder deze zomer effectief te zijn bij de bestrijding van oranjekoorts. Ook toen steeg het verzuim niet.

Lees ook:Veel vragen over werken bij hitte
Lees ook:Thuiszorgmedewerkers gebaat bij dragen ruggordel
Lees ook:Advertorial: 5 tips om ziekteverzuim te beperken
Lees ook:Arbodienstbranche weer in beweging
Lees ook:Werknemers steeds minder tevreden over arbeidsomstandigheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.