Winnaars Goede Praktijken competitie: Vertil je niet!

De Lelystadse fabrikant van betonvloeren Dycore heeft na twee dodelijke bedrijfsongevallen, veiligheid en goede arbeidsomstandigheden als absolute prioriteit gesteld in de productie. Dat zegt vestigingsdirecteur Rob van Tilburg. Dycore won deze week de eerste prijs in de Goede Praktijken competitie. Met een simpele uitvinding hoeven werknemers minder zwaar te tillen, wat de veiligheid en gezondheid ten goede komt. De vinding is volgens de directeur een direct uitvloeisel van de veranderde veiligheidscultuur bij het bedrijf. In 2004 en 2005 kwamen bij ongevallen twee werknemers om het leven. De rechtbank heeft het laatste ongeval nog altijd in onderzoek.

Toelichting van deze praktijk van Dycore in beeld en geluid:
http://archief.omroepflevoland.nl/clips/8DCA3ED73068C9DDC125737F003BFF48_WFiles_2.asf  

Persbericht van Arboportaal.nl: Voorbeelden van hoe de uitval van werknemers door fysieke overbelasting voorkomen kan worden 

Astrid Joosten heeft de winnaars van de Goede Praktijken competitie bekend gemaakt. Zij deed dit aan het begin van de jaarlijks georganiseerde Europese Week voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk. Dycore B.V. uit Lelystad en Gardien B.V samen met de Gemeente Delft zijn de winnaars. Beiden zijn hiermee genomineerd voor de Europese Good Practice Awards. 

Veel werkgevers worstelen met de vraag hoe zij de uitval van werknemers door fysieke overbelasting tegen kunnen gaan. Dat er ook werkgevers zijn die zelf succesvol met oplossingen komen bewijzen de deelnemers aan de Goede Praktijken competitie 2007. Deze wordt jaarlijks georganiseerd in het kader van de Europese Week door het Europees Agentschap voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk en het Nederlandse Focal Point. 

Uit de drieëndertig inzendingen koos de Nederlandse jury Dycore B.V. als winnaar van de Goede Praktijken competitie 2007. En als tweede Nederlandse nominatie voor de Europese Good Practice Award. Als eerste nominatie koos de jury voor een project van Gardien B.V. in opdracht van de Gemeente Delft.  

Het bedrijf Dycore B.V. ontwikkelt, produceert en levert betonnen systeemvloeren. De vloeren worden aangelegd met behulp van een ribbenvloer. De elementen zijn zwaar en om ze te kunnen transporteren werden ze jarenlang op zogenaamde holblokken gelegd, waar de lepels van een heftruck in geschoven kunnen worden. Maar die holblokken waren eerder een last dan een hulpmiddel. Het plaatsen van de holblokken moest met de hand gebeuren evenals het stapelen achteraf. Hierbij belastten medewerkers flink hun rug. Met de hele buitendienst is er gebrainstormd. De ultieme oplossing werd gevonden door een aanpassing in het product zèlf. Het bleek mogelijk om in de piepschuimonderlaag van de ribbenvloer een uitsparing te maken zodat daar de lepels van de heftruck in kunnen worden geschoven en er dus helemaal geen holblokken meer nodig zijn. De jury benadrukt dat bronaanpak het meest wenselijk is. Het project van Dycore B.V. is hier een uitmuntend voorbeeld van. Als gevolg hiervan werd het ziekteverzuim teruggedrongen het gaf bovendien een economisch voordeel. Het feit dat de oplossing uit de medewerkers van Dycore zelf kwam geeft volgens de jury aan dat er in het bedrijf een gezonde basis bestaat voor veilig en gezond werken in het bedrijf. Zij hopen dat dit voorbeeld productinnovatie in andere sectoren zal stimuleren. 

De stratenmakers van Delft kampten met forse lichamelijke klachten. Het verzuim was hoog. De gemeente Delft vroeg de bedrijfsfysiotherapeut Gardien B.V. een plan te bedenken om het verzuim omlaag te krijgen. Gardien besloot na onderzoek en gesprekken met de medewerkers de oplossing van het probleem te zoeken bij de bron: het ontwerp van de wijk. Bij het ontwerp van de wijk was geen rekening gehouden met ongemakken voor stratenmakers. Vaak waren de straten veel te smal om een kraan of een tilmachine in te zetten. Dus nam Gardien een stratenmaker mee naar de architecten. Deze kwamen met initiatieven om het werk te verlichten. De gemeente Delft heeft een handboek opgesteld met richtlijnen waaraan architecten zich moeten houden. Het resultaat is dat het verzuim flink daalde. De jury vindt dit een prachtige Goede Praktijk. Ook hier betreft het de aanpak van het risico aan de bron. De belasting bij de stratenmakers is bewezen teruggebracht. De oplossingen zijn in goed overleg tussen medewerkers en werkgever tot stand gekomen. Bijzonder is ook dat het een zogenaamde ketenaanpak betreft. Het project heeft geleid tot standaard ontwerpafspraken. Ook het feit dat deze Goede Praktijk van Gardien bij de gemeente Delft zich uitstekend leent voor toepassing in andere sectoren én andere landen heeft geleid tot de verkiezing als eerste Nederlandse nominatie voor de Europese Good Practice Award 2007. 

De prijsuitreiking vond plaats tijdens de Conferentie 'Vertil je niet', op maandag 22 oktober 2007 in het Spoorwegmuseum in Utrecht. De Europese Awards worden toegekend tijdens de Europese Top in het Spaanse Bilbao op 26 februari 2008. Een beschrijving van alle 33 inzendingen en een verslag van de conferentie is in te zien op de website: http://nl.osha.europa.eu

Lees ook:Oproep Goede Praktijken tegen fysieke overbelasting
Lees ook:Europese Week Start Veilig: winnaars Goede Praktijken competitie 2006
Lees ook:Werkgever mag rokende werknemers niet ongevraagd tegen zichzelf beschermen: rookkamer mag niet dicht!
Lees ook:Het veiligste magazijn van Nederland?
Lees ook:Meest innovatieve en inspirerende werkplek

Eén reactie op “Winnaars Goede Praktijken competitie: Vertil je niet!

  1. encomneni

    Il est dommage que je ne peux pas m’exprimer maintenant – je suis en retard pour la rencontre. Je reviendrai – j’exprimerai absolument l’opinion. ejaculation precose

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.