Nieuw RI&E instrument voortgezet onderwijs

Arbo-VO, het arboservicecentrum voor het Voortgezet Onderwijs, komt met een nieuw instrument voor risico-inventarisatie en evaluatie (ri&e): de Arboscan-VO.  De Arboscan-VO is een digitaal instrument waarmee scholen vrij eenvoudig zelf hun arborisico’s kunnen inventariseren en analyseren. Met de uitkomsten kunnen ze  arbobeleid vaststellen en uitvoeren.

De nieuwe Arboscan-VO is een bewerking van de bekende Arboleider van het Vervangingsfonds. De vernieuwing en doorontwikkeling was nodig vanwege veranderingen in de wet- en regelgeving en om het gebruiksgemak te verhogen. Door slim gebruik te maken van de mogelijkheden die digitalisering en internet bieden is de Arboscan-VO een flexibel in te zetten instrument.

Vanaf 4 december is het gratis te downloaden vanaf www.arboscan-vo.nl

Bron/Meer info: VOSABB

 

Lees ook:Preventie legionella koeltorens in milieuvergunning
Lees ook:Promotie op preventie coaching
Lees ook:Als veiliger kan dan de wet, moet het veiliger!
Lees ook:Ontwikkelingen VCA cursussen en examens
Lees ook:Nieuwe OHSAS 18001 in Nederlands vertaald

5 reacties op “Nieuw RI&E instrument voortgezet onderwijs

 1. Eddy Nieuwhuis

  Dat is mooi zo’n RI&E-instrument, maar dan moet er nog wel met deskundige ogen naar worden gekeken. Als Arbo-adviseur zien wij vaak dat deze deskundigheid in de organisatie onvoldoende aanwezig is. En dan hebben we het niet over de beeldschermwerkplekken, maar in de praktijklokalen, is vaak de kennis en deskundigheid van de preventiemedewerker onvoldoende om een goede risico-inventarisatie en -evaluatie uit te voeren.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jack Baas

  Helemaal met Eddy eens. Ik denk dat het het onderwijs goed zal doen!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Bellini Casi

  Fijn dat het ook kan worden gedownload. Met een beetje goede wil en wat extra tijd, kan de preventiemedewerker zich beter scholen in de materie.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Luc Roule

  Dan moeten de er wel natuurlijk een controle en evaluatie moment zijn. Welk orgaan doet dit en wie gaat hier precies mee aan de slag. Het is heel leuk dat de voorschriften er zijn maar als we er niks mee doen dan lijkt het me volstrekt zinloos.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Juno Footballman

  Ik kan als oud medewerker van de Arbo alleen maar zeggen dat hier met heel veel zorgvuldigheid mee omgegaan wordt en haast niets aan het toeval wordt overgelaten. Regels zijn er om nageleefd te worden door de scholengemeenschappen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.