Rel om boodschappentas: supermarkt niets gemerkt van slechte arbeidsomstandigheden

Gingen de milieuvriendelijke I'm Not A Plastic Bag-tassen van ontwerpster Anya Hindmarch tot voor kort nog als zoete broodjes over de toonbank van de Britse supermarktketen Sainsbury's, op dit moment heerst er felle kritiek op de tassen. Ze zijn namelijk helemaal niet zo milieubewust als werd gedacht. De Britse krant de Evening Standard kwam echter al snel met het nieuws op de proppen dat de tassen gemaakt zijn in China en dat land staat bekend om zijn slechte arbeidsomstandigheden.

 Van eerlijke handel en organisch materiaal was volgens hen ook geen sprake. De supermarktketen beweert dat nooit door hen is gezegd dat er sprake was van milieuvriendelijkheid. Het zou veel te veel geld kosten om alle tassen van organisch materiaal te maken. Wel heeft de supermarktketen naar eigen zeggen de fabriek in China gecontroleerd en niets gemerkt van slechte arbeidsomstandigheden.

Meer op: Elsevier.nl

Lees ook:Groene Sint: Geef cadeaus gemaakt in goede arbeidsomstandigheden
Lees ook:Kinderarbeid ook bij bioproducten
Lees ook:We moeten ons schamen voor onze kleren
Lees ook:China steekt 65 miljard euro in veiligere arbeidsomstandigheden
Lees ook:Unilever betrekt thee van duurzame plantages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.