Geen enkel effect UMTS-straling op gezondheid

Er is geen enkele aanwijzing dat UMTS-velden gezondheidsklachten (zoals hoofdpijn, vermoeidheid of duizeligheid), een slechter geheugen of verminderde reactiesnelheid veroorzaken. Dat constateren onafhankelijke onderzoekers van de Zwitserse Stichting voor onderzoek naar Mobiele Communicatie in het Zwitsers ‘replicatieonderzoek naar effecten van UMTS op welbevinden en cognitie’.

Staatssecretaris Van Geel (VROM) heeft de resultaten van dit zogeheten Cofam-II onderzoek, mede namens minister Brinkhorst (Economische Zaken) en staatssecretaris Van Hoof (Sociale Zaken), dinsdag naar de Tweede Kamer gestuurd.
De resultaten van dit Cofam-II onderzoek, geleid door dr. Peter Achermann van de Universiteit van Zürich, zijn eenduidig en helder. Er is geen enkel verband tussen gezondheidsklachten en blootstelling aan UMTS-signalen. De resultaten zijn in lijn met wat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stelt; basisstations en draadloze technologieën hebben geen korte of lange termijneffecten op de gezondheid. Staatssecretaris van Geel is blij met de duidelijkheid: "Ik begrijp dat mensen zich zorgen maken, maar er is geen effect, ook niet een beetje".

Het Cofam-II onderzoek volgt op het verkennend onderzoek van TNO uit 2003 (Cofam-I), en de aanbevelingen van de Gezondheidsraad. Uit het TNO-onderzoek bleek dat UMTS-straling statistisch gezien mogelijk een effect zou hebben op het welbevinden. Volgens de Gezondheidsraad viel er echter niet uit af te leiden dat er een oorzakelijk verband was tussen gezondheidsklachten en blootstelling aan UMTS-velden. Bovendien was er twijfel over de opzet van het TNO-onderzoek. Desondanks leidde dit tot veel maatschappelijke onrust. Verschillende gemeenten waren er huiverig voor nieuwe UMTS-antennes te plaatsen. Dit was voor Van Geel mede aanleiding om nieuw, uitgebreid en onafhankelijk onderzoek te vragen. Met de resultaten van dit onderzoek gaat de bewindsman ervan uit dat er voor gemeenten geen belemmeringen zijn nieuwe antennes te plaatsen.

De Rijksoverheid gaat onder coördinatie van VROM een breed onderzoeksprogramma opzetten rond elektromagnetische velden en gezondheid. Niet omdat er reden is voor zorg, maar om een brede expertise te ontwikkelen en een vinger aan de pols te houden bij nieuwe ontwikkelingen. Verder komt er een wetenschappelijk kennisplatform waar burgers, overheden en het bedrijfsleven zich tot kunnen wenden voor vragen.

brief aan de Tweede Kamer (pdf, 30 KB)

samenvatting Zwitserse onderzoek (NL), (pdf, 32 KB)

Lees ook:Spelen op kunstgrasvelden levert geen gezondheidsrisico’s
Lees ook:VNG: Publicatie over uitvoeringstaken asbest verschijnt later
Lees ook:VROM: Geen schadelijke effecten roetfilters
Lees ook:Nooduitgangen waren tijdens uw december-inkopen vaak geblokkeerd
Lees ook:Preventie legionella koeltorens in milieuvergunning

24 reacties op “Geen enkel effect UMTS-straling op gezondheid

 1. Hans Denekamp

  In Elsevier heeft Simon Roozendaal een aardige colum waarin hij onder meer stelt:

  Het grote probleem natuurlijk is dat je wel een beetje opgelet moet hebben op school (over diverse soorten straling).Veel mensen in actiegroepen tegen UMTS-masten hebben dat niet gedaan of hebben studierichtingen gekozen waarbij ze met een grote boog om het elektromagnetisch spectrum heen hebben gefietst.

  En dus zullen de actiegroepen tegen UMTS doorgaan. En dus zullen de journalisten bij slechte kranten, waar ze doorgaans op school ook niet goed hebben opgelet, doorgaan om paniek te zaaien.

  En dus gemeentebesturen, ook niet altijd de slimsten, doorgaan met hun verzet tegen de bouw van UMTS-zendmasten.

  De enige manier om deze onzin te beëindigen is wanneer de overheid nog krachtiger dan dusver zegt: mensen, hou op met deze onzin. Deze straling kán eenvoudigweg niet gevaarlijk zijn en ís het ook niet.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Egbert van Springel

  Deze discussie zal toch ook wel in het buitenland lopen? Ronald, zijn daar geen onderzoeken verricht?

    /   Beantwoorden  / 
 3. Ronald Hoevers

  Beste Egbert,
  Het resultaat komt uit grootschalig Zwitsers onderzoek en wordt gezien als belangrijk (doorslaggevend) “Europees onderzoek” …. Wat er in USA over wordt gepubliceerd weet ik niet.
  Op stopumts.nl zijn ze wel kritisch over het onderzoek.

  Ik heb mijn persoonlijke mening hier nog niet over opgemaakt. Er zijn erg veel belangen die rondom deze materie een rol spelen. Bijv. het zou vreemd zijn als de oveheid EERST de UMTS frequenties voor veel geld verkoopt, vervolgens niet toestaat dat de antennes hiervoor te laten bouwen…

    /   Beantwoorden  / 
 4. arjen witzel

  Het kan mij eigenlijk niets schelen hoe je het gaat noemen.
  Wij worden er ziek van.
  We koken niet, maar krijgen gezondheidsklachten die lijden tot het niet meet kunnen funcioneren.
  De hoeveelheden van vandaag de dag is gewoon onnatuurlijk teveel.
  En er moeten rieele onderzoeken komen wat er nu met deze mensen gebeurd die zeggen ervan ziek te worden.
  Hoeveel Nederlanders slikken geen slaapmiddelen om toch te kunnen slapen ?
  Dat is heel erg veel mensen !
  En niet normaal. Huisartsen gaan het ook niet uitzoeken. Deze willen allemaal op 1 lijn blijven.
  En om huisartsen daar wel warm voor krijgen om het uit te zoeken gaat pas gebeuren als de regering daatoe het start teken geeft.
  Maar de regering wil nu even geen resultaten.
  Dat komt nu even niet goed uit.
  EN proberen de zaak voorzich uit te schuiven.
  Waar naar toe ??????????????????

    /   Beantwoorden  / 
 5. Monique Kampen

  Ik ben ook zo iemand. Geen technische opleiding gehad, maar toch verschrikkelijk bezorgd over de belasting van hoogfrequente apparatuur in onze woonomgeving. Misschien maak ik paniek maar ik zou niets liever willen dan de geruststelling van een groep onafhankelijk deskundige onderzoekers. Ik heb deze echter nog nergens gevonden. Het Zwitserse onderzoek wil geen garanties geven voor lange termijn bovendien zijn er slechts gedurende 45 minuten proeven gedaan, de cognitieve vaardigheden werden wel verbeterd, staatssecr. van Geel zegt zelf dat wij op moeten passen met apparatuur in huis??? Ik weet het niet meer. Is een mast op je dak dan minder gevaarlijk dan een Dect telefoon in je huis? Bovendien ken ik inmiddels veel mensen die er echt doodziek van worden. Worden hun ervaringen dan gewoon afgedaan met een “kwaal tussen de oren”? WIE HELPT?????

    /   Beantwoorden  / 
 6. Bert

  Misschien moeten we de hele boel m.b.t straling dan maar uitschakelen.
  D.w.z. geen:

  Mobieltje
  SMS
  TV
  Radio
  Portofoon
  Magnetron
  Wifi
  Dect
  Röntgen
  Bestraling
  Radar

  Wordt wel lekker rustig

    /   Beantwoorden  / 
 7. Dit bericht klopt niet

  Dit hele bericht, dient weggehaald te worden, het is je grootste lariekoek: natuurlijk is straling wel ziekmakend, en dat niet alleen, de aarde lijdt er ook onder. Een beetje straling kunnen we wel aan (noodzakelijke dingen) zoals radar, rontgen en bestraling, valt goed te handhaven. De t.v. lijdt niet tot ernstige ziekten, maar de stralingrommel die dect, wifi, portofoons, en mobiele troep teweeg brengt… dat wel.
  Kom even, nog ontkennen ook?
  tssss
  http://www.stopumts.nl

    /   Beantwoorden  / 
 8. arjen witzel

  Lees mijn commentaar tussen >>>>>>> > Waarom zegt pieter van geels op 6 julie tegen de gehele nederlandse bevolking dat uit vele onderzoeken blijkt er geen elkele aanwijzing geeft op schadelijkheid volsgezondheid. Nog lange nog korte termijn. >>Deze opstelling lijkt niet eens op de situaties die in werkelijkheid plaatsvinden.
  GSM 900, GSM 1800 , UMTS 2150 , DECT toestellen, DIGITENNE, RADAR enz.>> Wat is er met de twee overigen aan de hand. ?> Dit is dus het resultaat van 1 op UMTS lijkende antenne.
  Wij burgers slapen dus hierdoor niet terwijl wij dat wel willen bij een opstelling
  Zoals bijvoorbeeld EURATOMPLEIN, PLESMANWEG, JAN LIGTHARTSTRAAT.
  Er gebeurd dus wel wat. Precies zo als het Cofam TNO onderzoek 2003>> Gemeente heemskerk moet opheldering eizen van Pieter van Geels wat betreft zijn uitspraak die in strijd is het zijn eigen rapport.
  Er mogen geen lange termijn uitspraken worden gedaan.
  Echter heeft hij dit 6 juni wel gedaan naar het Nederlandse volk.

    /   Beantwoorden  / 
 9. arjen witzel

  Goed om te weten.
  Waarom heeft niet iedereen last van deze elektromagnetische radio golven.

  Nou dat is heel simpel. Voor de mensen die geen kennis hebben van radio golven een korte uitleg.
  Misschien kent u het wel.
  U bent in een kleine ruimte en als u daarin praat klinkt uw stem bij bepaalde toonhoogte veel harder dan andere toonhoogte.
  Dat komt door de afmetingen van de ruimte. Deze ruimte is dan toevallig net de grote van deze toonhoogte en gaan door weerkaatsing het geluid versterken.
  In de audio industrie wordt daar gretig gebruik van gemaakt om meer geluid te halen uit luidsprekers.

  Dit zelfde gebeurd ook met radio golven.
  Alleen kunnen wij deze niet horen. Men heeft daar geen onderzoek naar gedaan.
  En heeft ook geen idee dat dit in praktijk voor kan komen.
  Stralings deskundigen weten dat uiteraard wel maar laat men daar buiten.
  De versterking kan in slechtste gevallen oplopen tot 30 Db. Dat is een versterking van circa 1000 X.

  Dit is de reden waarom sommige burgers doodziek worden en ook zeggen ziek ervan te worden en anderen juist weer niet.
  In woningen met betonnen wanden waar ijzer in zit is de kans zeer groot dat dit voorkomt.
  Zie voorbeeld: http://83.161.93.140/euratomplein/hoofd.php?dir=meetresultaten-2006/euratomplein-225/

  Plesmanweg torenflat Beverwijk is daar een goed voorbeeld van.
  Daar worden bewoners doodziek van de straling in de slaapkamer aan de kant van de Bullerlaan.
  Deze woont ook op ooghoogte van de zendmasten op de Bullerlaan.
  En komt daar recht deze slaapkamer binnen. 1800 uW/m2
  Sommige mensen hebben de achterslaapkamer ingeruild voor de voorslaapkamer en liggen daar nu weer wakker van de geluiden van het verkeer op de Plesmanweg.
  Ik vind dat niet normaal.
  Je betaald huur voor de gehele woning.
  En MOET overal kunnen slapen en wonen waar je wilt.
  De antenne site op de Bullerlaan had daar nooit mogen komen.

  En het Euratomplein te Heemskerk:
  Zie lijst gezondheidsklachten aldaar: http://83.161.93.140/euratomplein/hoofd.php?dir=&file=26-bewoners-ziek-tabel.xls
  Pure onkunde !

  Telecom providers zijn levensgevaarlijk bezig.

  Freqentie van zenders:

  Over de frequentie van GSM en UMTS is niet nagedacht over de mogelijkheid dat dit kan gebeuren.
  De frequentie is alleen gekozen wegens de Windows in de lucht en de beste resultaten daarvan.
  Dat zijn de gunstigste maten van radio golven wat betreft luchtvochtigheid zodat er met deze frequentie het meeste rendement word behaalt met het minste zendvermogen.

  De situaties waarbij zo’n ongunstige resonantie voorkomt komt het meeste voor op plekken waar de radio golven door metalen andere kanten op worden gekaatst. En deze plekken zijn dus heel makkelijk te vinden.
  Als bewoners klagen en het krioelt daar van radio signalen kan je er vanuit gaan dat daar deze versterking aan de gang is.

  De zendmasten staan vast opgesteld dus zijn deze situaties constant.

  De versterking in het slechtste geval kan wel oplopen tot 30 Db.
  Wat neer komt op zo’n 1000 X
  Stralings deskundigen die dit lezen zullen toegeven dat dit het wel kan zijn.

  Het is niet iets nieuws. Het is al zo oud als maar wat.
  En als ze onderzoek hadden gedaan hadden ze dit op hun klompen kunnen natellen dat dit gebeurd.

  En wat nu ?
  Bewoners die dus in dit soort situaties zitten maar laten barstten zoals nu gebeurd ?

  Burgers die lichamelijk zeer sterk zijn houden het veel langer uit in zo’n situatie als een wat zwakkere.
  Daarom zal je niet elke burger horen die in de buurt woont van zo’n mast.

  Wel vind ik dat daar nu echt door deskundigen naar moet worden gekeken.
  Want de lichamelijke gevolgen van dit soort grapjes zijn bij sommige mensen onherstelbaar.
  Het immuun systeem gaat erdoor aan de loop en komt niet meer goed.

    /   Beantwoorden  / 
 10. arjen witzel

  In het Zwitsers onderzoek is een ruimte gebruikt waarin radio golven door speciale wanden niet terug worden gekaatst.
  Staat dus haaks op realistische sutuaties die in heel Nederland voorkomen.
  Daarom is het Zwitsers onderzoek waardeloos.
  EN mag niet gebruikt worden voor beweringen dat UMTS en GSM onschadelijk is voor de volksgezondheid.
  Wat Sstaatsecretaris van Geel wel doet.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Peter

  Wat een bijzonder onbenullig reactie is dat zeg. Is dat het niveau van de columns van Elesevier? Een beetje objectief kritisch naar de eigen onderzoeken kijken lukt veel wetenschappers (en columnisten) blijkbaar ook niet, zeker niet als er enkele miljarden bij de financiers op het spel staan.
  Voor de meeste mensen (behalve providers en overheid) is inmiddels duidelijk dat de betreffende onderzoeken slechts een deel van de werkelijkheid hebben onderzocht en dus ook NIETS kunnen concluderen over de effecten op lange termijn.

    /   Beantwoorden  / 
 12. ton hoogeboom

  Electromagnetische wapens ELF wapens in gebruik in NL.
  Ik ben univesiteitsstudent en slachtoffer

  wetenschappelijk artikel:
  [PDF] US Electromagnetic Weapons and Human Rights
  File Format: PDF/Adobe Acrobat – View as HTML
  human rights by the testing and deployment of these weapons. … research team at Sonoma State University recently finished conducting a network analysis of …
  http://www.projectcensored.org/ newsflash/ElectromegnaticWeapons.pdf – Similar pages

    /   Beantwoorden  / 
  1. Monika Stoces

   Ik wil even graag reageren op De posting van Ton Hogeboom en electromagnetische wapens. Het is waarschijnlijk juist dat men problemen kan krijgen van algemeneen gezegd , electrosmog , zendmasten enz enz, maar indien deze effecten gericht worden gebruikt, als wapens dus en met GECONTROLEERDE EFFECTEN , dan gaat het nog over een heel andere problematiek die bovendien geheel onbekend is bij jan modaal, maar ook bij de gemiddelde wetenschapper om de eenvoudige reden dat het om geclasseerde koude oorlog wapentechnologie gaat ,en dat bovendien amper iemand echt iets over de huidige stand van zaken over nano technologie en artificiele intellingenite kent of weet , laat staan dat men vermoed dat deze technologie op duizenden nietsvermoedende mensen gewoon getest en ontwikkeld wordt. Deze ontwikkeling is nog veel gevaarlijker , en maakt het hele debat over straling net zo extreem verwarrend , want wanneer iemand ziek wordt, wat ik volledig beaam trouwens, met een zendmast boven zijn hoofd, komt het bij die persoon zelfs niet op dat dit om veel meer gaat dan de zendmast op zijn dak. Dit geldt dus ook voor het beteren van de klachten na een verhuis…..deze disputen creeren net de enorme verwarrring en chaos, en de gerichte effecten van electromagnetische wapens, zijn niet gekend, worden ook niet HERKENT daarom door de meeste mensen , en zoals Thomas Kuhn zo juist schetst wat betreft de ontwikkeling van de wetenschap en een paradigmashift, het duurt heel lang vooralleer onverklaarbare verschijnselen of anomalien , een paradigma shift tot gevolg hebben, met andere woorden, de wetenschappelijke objectieviteit is niet idem met de gangbare wetenschappelijke consensus , en gezien de ontwikkeling van kennis en wetenschap een historisch sociaal proces is op de eerste plaats, en niet zozeer een logisch objectief zoals ideaal gezien zou moeten zijn. Gaan mensen inbegrepen wetenschappers enorm lang anomalien ontkennen, tegenstrijdige resultaten als meet fouten aanzien, en klachten van slachtoffers proefkonijnen mensen wereldwijd als delussie afdoen, en totaal negeren omdat officieel de mogelijkheden , en zeker het gebruik van de technologie totaal onbekend is . Ikzelf ben op de hoogte van het gebruik misbruik op mensen wereldwijd van deze wapens, van de gevolgen en de hele gemeenschap slachtoffers, en het negeren ervan door de mainstream wetenschap media en medische wereld grenst aan het ongelooflijke maar bevestigd precies het mechanisme dat Thomas Koen beschrijft in zijn geschiedenis van de wetenschap , mensen zijn nu een maal geen computers en baseren zich veel meer op geloof dan op feiten, helaas in dit geval zou ik zeggen.
   Monika uit Belgie

     /   Beantwoorden  / 
 13. arjen witzel

  Beste lezers,

  Bekijk a.u.b. de volgende video fragmenten.
  http://video.google.ca/videoplay?docid=-8375162312832973536

  Het zijn er drie.
  Wellicht wordt de materie duidelijk na het kijken ernaar.
  De oplossing is er nog niet.
  Altans ze luisteren niet.
  Moet de telecomindustrie zich nu aanpassen.
  Of moeten wij dat de rest van ons leven doen ?
  Wie het andwoord weet vermeld dit dan hier.

    /   Beantwoorden  / 
 14. arjen witzel

  De twee grootste dingen die fout gaan.
  1:
  We hebben 5 providers en alle 5 hebben ze percee hun eigen zendertjes.
  Dus weinig samenwerking. In de ergste gevallen staan er vaak 4 zenders
  te veel in een dorp/stad.
  Het zou zo moeten allemaal verplicht bij elkaar en samen werken.
  2:
  Al deze zenders staan 24uur dag en nacht uit te zenden. Telefoon gesprek of niet.
  Er kunnen per antenne maximaal 30 gesprekken worden gevoerd.
  En als men dan denkt 300 gesprekken nodig te hebben. Plaats men 300 antennes.
  En alle tien 24uur zenden maar.
  Het zou zo moeten zijn. 1 antenne blijft altijd aan.
  Deze verzorgd het aan en afmelden van toestellen in deze microcel.
  En als gesprek 31 wordt opgebouwd de tweede zender aan. Enz. Enz.
  Ook weer terug de zenders die niet meer nodig zijn uit.
  Midden in de nacht zijn er nauwelijks telefoon gesprekken.
  En er staan in heel de wereld wel nutteloos zenders aan.
  Al zou het alleen in het oogpunt energie besparen zijn, dan is dit al een idee.
  Daar zijn we nu de heletijd over aan het melken energie.
  Nou opschieten dan. Waar wachten we nog op.
  En we zijn als bijzaak 85% van de elende kwijt om er ziek van te worden.
  De toestellen is een ander verhaal. Maar de oplossing daarvoor komt ook wel.
  Groeten van Arjen uit heemskerk

    /   Beantwoorden  / 
 15. Klaas Batema

  Hans Denekamp jij moet toch met wat betere en meer gefundeerde argumenten komen dan de insunatie “hoogfrequente straling niet gevaarlijk is”.
  Heel veel onderzoeken hebben al keihard het bewijs geleverd dat deze straling zeer schadelijk is. Beetje in Raaskallen in de verte noem ik dat, Als jij zo onnozel bent om zogenaamde providers en geldbeluste overheid te geloven moet jij weten.
  Als je twijfelt aan de gevolgen van hoogfrequente microgolfstralig zou ik zeggen, steek je kop even 20 seconden in de magnetron!

    /   Beantwoorden  / 
 16. Arjen

  Klik op mijn naam naast GEPLAATST DOOR:
  om ervaringen te bekijken en eventueel jou ervaring daar te plaatsen omtrend elektromagnetische velden.
  Signalen van GSM, UMTS, DIGITENNE, DECT enz.
  Ben jij daar ook ziek van? Plaats dan op deze website jou ervaring.

    /   Beantwoorden  / 
 17. Arjen

  Mobile telefoons hebben al een infrarood systeem. Altans de meesten.
  Dat werkt met gemoduleert onzichtbaar licht.
  In ruimtes zoals cafe’s, liften, treinen, vliegtuigen en in woningen sensoren aangesloten op het netwerk.
  Als een mobile telefoon infrarood aantreft via deze sensoren schakeld het daar naartoe over. En zwijgt hoogfrequent.

    /   Beantwoorden  / 
 18. Arjen

  Laat anderen hier een les uit trekken:
  Kreeg vanaf 1998 extreme gezondheidsklachten waar ik tot aan 2004 niet wist wat de veroorzaking van deze gezondheidsklachten waren en zijn.
  In 2004 kwam ik per toeval achter omdat in de huidige woning nog 25 andere bewoners
  Zich melden met allemaal vergelijkbare gezondheidsklachten.

  En vanaf 1998 er zendmasten zijn geplaatst op het dak van mijn woning.
  De gezondheidsklachten kwamen bij al deze bewoners ook voor vanaf de hoogste
  verdieping tot 2 a drie verdiepingen daaronder.

  Lager dan de 7de verdieping van de 9de verdieping tellende flat kwamen geen van
  dit soort vergelijkbare gezondheidsklachten voor.

  Ben in die woning door de kennis van elektromagnetische velden de woning
  gaan voorzien van bescherming door de kooy van Faraday te creëren.

  Dat had daar al resultaat en verdwenen een aantal extreme klachten door deze actie.
  Inmiddels ben ik in 2005 noodgedwongen verhuist naar andere woning.
  Waarbij ik merkte dat alle extreme gezondheidsklachten verdwijnen, maar ik overgevoelig ben voor zeer lage hoeveelheden elektromagnetische velden.

  En daarom mijn huidige woning heb aangepast zodat ik onder de hoeveelheid kom
  waar ik gevoelig voor ben.
  Om een idee te krijgen welke hoeveelheden dat zijn het volgende.
  In mijn oude woning was minimaal 500 uW/m2 tot maximaal 1600uW/m2 aanwezig.
  En wel van een aantal bronnen: GSM900mhz, GSM1800mhz ,UMTS 2150mhz, WIFI2140mhz ,DECT2140mhz, DIGITENNE500 t/m 900mhz.
  In mijn toen gebouwde kooy van faraday was toen minder dan 1 uW/m2 van al deze bronnen
  Aanwezig. En dat was de ruimte waar ik in ieder geval kon slapen.

  In middels ben ik er achter gekomen dat meer dat 10uW/m2 langdurig periode bij mij al een probleem gaat geven. En komen direct of daarna lastige gezondheidsklachten tevoorschijn.
  Zoals vermoeidheid (zonder enige inspanning), spierproblemen, concentratieproblemen, hoofdpijnen welke ondragelijk zijn, niet kunnen slapen (wakker blijven).

  Ik weet dit omdat ik nm. Ondanks de huidige woning met geen zendmasten op het dak,
  Maar alleen op grote afstand naast deze woning. (min. 200meter GSM1800mhz)
  Ik wel van extreme klachten af ben gekomen maar niet helemaal opknapte.
  Vermoeidheid en slaapproblemen hoofdpijnen en spierproblemen en depressieve gevoelens bleven stabiel aanwezig.

  Heb ik begin 2007 besloten mijn huidige woning zo aan te passen dat ik minimaal 0,4uW/m2 en maximaal 1,6uW/m2 heb weten te krijgen.
  Door diversen voorzieningen aan te brengen waardoor ik de veroorzakende bronnen buiten huis hou.
  Om een voorbeeld te noemen de GSM1800mhz zendmast op 200meter afstand van mijn woning produceert op mijn balkon buiten van 1000uW/m2 tot 1400uW/m2.
  En de draadloze internet apparaten en dect telefoons van buren produceren zonder deze bescherming 100 tot 2000uW/m2 in mijn woning.
  Dat ben ik nu allemaal kwijt. En kan op gezonde manier leven in mijn huidige woning.
  En kan daardoor de kortstondige belasting die ik buiten mijn woning oploop verdragen.

  Om een voorbeeld te geven wat deze belasting is.
  Op straat is tegenwoordig niet minder dan 125uW/m2 tot wel 8000uW/m2.
  Bron (www.antenneregister.nl)
  Zelf ben ik in het bezit van meetapparatuur hiervoor en meet de zelfde waarden.
  Een mobile telefoon gebruiken door deze aan het hoofd te plaatsen wat nodig is voor het gebruik daarvan is voor mij funest. En vermijd ik om te moeten doen.

  Wat in het dagelijks werk als werknemer zijn onontkoombaar is om als werknemer
  te kunnen functioneren.

  De vastgestelde blootstelling limieten welke zijn bepaald door het ICNIRP en overgenomen door de wereld gezondheidsorganisatie. En tevens worden gehanteerd door de Nederlandse gezondheidsraad. Zijn louter gebaseerd op oude bestaande kennis waarbij bekent is dat boven deze hoeveelheden weefsel van ons lichaam gaat verbranden.
  Deze grens waarde ligt in de buurt van de 20.000.000 uW/m2.

  En omdat naar verschijnselen die voorkomen bij veel lagere hoeveelheden nog geen onderzoeken zijn gedaan zijn deze niet te gebruiken als argument dat het schadelijk zou kunnen zijn.
  En hebben de mensen waarbij door de verschijnselen die op biologisch en cel niveau liggen
  en bij hen zoveel klachten produceren niets anders dan pech.
  Net zo als dat gegaan is met asbest en vergelijkbare ernstige gezondheidsklachten veroorzakers.

  En dat de problemen onder de categorie ernstig vallen kunt u opmaken uit het volgende wat ik schrijf. En gaat in dit geval over mijn eigen situatie.

  Mijn huisarts kan niet vaststellen wat mijn klachten veroorzaakt.
  Schriftelijk wordt dat niet gedaan, maar geeft toe dat zijn kennis van zaken niet zo ver gaat om vast te kunnen stellen dat zoals ik beweer de klachten komen van elektromagnetische velden van boven genoemde bronnen. Kom daar dus ook niet verder mee.

  Omdat ik door mijn extreme gezondheidsklachten stuit op problemen in de maatschappij. en bij werkgevers, heb ik daardoor depressieve klachten omdat ik alleen maar problemen
  op me af zie komen. Nu en in de toekomst.

  Door de wetgeving constructie (werknemer/werkgever en ieders verantwoording) kom ik daar
  dus ook met geen enkele werkgever uit. En kom ik en mijn werkgevers hierdoor in de problemen. En leid tot onoplosbare conflictsituaties wat een hoop onleefbare dingen met zich meebrengt.

  Wegens het niet goed kunnen functioneren door mijn overgevoeligheid van het onzichtbare.
  Kan ik zonder problemen eigenlijk niet meer aan de gang bij een werkgever zoals normaal gesproken van mij verlangd wordt.

  Wegens mijn gezondheids problemen is het bij de tweede werkgever waarbij ik door dit grote problemen heb gekregen ook afgelopen.
  En heb ik daar ruim twee jaar in de ziektewet gezeten en sta nu op het punt in de ww of sosiale dienst terecht te komen.

  Een aanvraag voor een WIA uitkering gaat ook mislukken omdat het UWV als argument welke ik aandraag: (gezondheidsklachten door elektromagnetische velden) niet kan gebruiken.
  En dit formuleert als NIET OBJECTIVEERBAAR.
  En op papier ik dus niets mankeer. Met alle gevolgen van dien.

  Mondeling heeft de UWV arts mij dat toegegeven dat hij dit niet KAN en MAG objectiveren.
  En om het feit dat hij dan grote problemen veroorzaakt en op zijn kop zal krijgen.
  En hierdoor dan zijn baan kwijt zal raken. Omdat dit deuren opent voor anderen.
  En grote gevolgen zal hebben in verband met schade claims die hier uit zullen volgen.

  Ik terecht kom in de WW en daar sollicitatie plicht heb. Maar dat niet kan doen wegens mijn overgevoeligheid van elektromagnetische velden.

  En kom daardoor in een groot gat terecht en mij drijft tot gedachten die ik helemaal niet wil.
  Welke voor mij de enigste oplossing zal zijn om van deze onoplosbare ellende af te komen.

  Financieel zit ik op dit moment al aan de grond. En kan net aan me hoofd boven water houden.

  Omdat dit van mij verlangd wordt en het zelf ook dolgraag wil.
  Ben in een oud placement traject gestart bij een andere werkgever waar ik nu de eerste maand 2 dagen in de week. En de volgende maand 3 dagen in de week ben gestart.

  Waarvan ik al weet dat ik de twee dagen in de week wellicht wel zou volhouden.
  Het is zo. Dat mijn gezondheidsklachten energie vergt.
  En ik een balans moet zoeken met werken en fatsoenlijk kunnen leven.

  Ik ga ondanks dit de volgende maand 3 dagen in de week proberen.
  En ben benieuwd of ik dan over de grens ga dat ik dus meer energie kwijt raak dan dat ik kan opbouwen in de tijd dat ik niet werk. Om het zo vervolgens tot mijn pensioen vol te kunnen houden.

  5 dagen in de week werken weet ik nu al. Dat gaat echt niet. En raak ik door mijn gezondheid
  weer terecht in de situaties waar ik in terecht ben gekomen bij me vorige werkgever en de huidige. En zal weer helemaal fout gaan.
  En wordt dit dan mijn derde werkgever waar ik een hoop ellende zal gaan meemaken.
  Wat ik echt niet meer kan verdragen.

  Terwijl als ik gezond zou zijn het werken heerlijk vind.
  En me hele leven als iets heerlijks heb ervaren.
  Maar nu een hel is in de situatie waar ik nu in verkeer.

  Ik gun mijn situatie niemand. En heb vanaf 2004 toen ik er achter kwam waarvan ik zo ziek wordt tot aan nu 13feb2008 altijd gehoopt dat er op tijd wordt ingezien dat ik en vele anderen het slachtoffer zijn van iets wat veranderd moet worden.
  Maar omdat deze industrie heel veel geld opleveren ziet deze industrie de kans om dit probleem voor zich uit te schuiven.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paul

   Kun je me verder helpen met het bouwen van een kooi van Faraday? Hoe moet dat met de ramen enzo en kan ik de wapening van de betonvloer gebruiken ?

   groet,

   Paul

     /   Beantwoorden  / 
 19. arjen witzel

  Radio golven verplaatsen zich ver worden daarom gebruikt om informatie langs te vervoeren.
  Door op een radio golf weer een andere informatie golf samen te voegen.
  Dat noemt men modulatie.
  Dat kan op verschillende manieren.
  Twee meest gebruikte daarvan zijn deze:
  AM amplitude modulatie: dan word op de maat van wat je wilt overbrengen het uitzend vermogen gemoduleerd.
  FM frequentie modulatie: dan wordt de frequentie veranderd op de maat van wat je wilt overbrengen.

  Het zijn dus telkens twee golven in elkaar verweven.
  De draaggolf en de informatie die je wilt overbrengen.
  Deze informatie was vroeger alleen frequenties van 0 tot 20khz.
  Want meer kunnen wij met ons oor toch niet waarnemen.
  Maar de techniek gaat verder.
  En worden nu ook frequenties gebruikt die wij niet kunnen horen.
  Denk aan de RDS in uw radio in de auto.
  De draadloze techniek is ook helemaal veranderd.
  Men wilde af van de situaties. Goed ontvangst, beetje slecht, slecht, heel slecht ontvangst.
  En dat kan je oplossen met de computer techniek die nu volop beschikbaar is.
  Je maakt van ons hoorbaar gedeelte digitale informatie.
  Dat zijn in wezen alleen maal eenen en nullen.
  En dat krijgen ze voor elkaar door tonen te gebruiken en deze aan en uit te schakelen.
  Aan is 1 en uit is null.
  Tegenwoordig moet er zoveel informatie verstuurd worden dus gebruiken ze meer dan 1 toon.
  En er uit wijs worden kunnen we toch niet als we het met een radio ontvanger zouden horen.
  Dus hoppa.
  Nu wordt deze manier van informatie versturen in bijna alle apparaten gebruikt.
  De draadloze telefoon thuis, De WIFI draadloze internet, De mobile telefoons, en ga zo maar door.
  De fabrikanten zijn op dit moment totaal losgeslagen honden en komen bijna elke dag
  met een nieuwe toepassing voor deze techniek.
  Maar wat nu.
  Ons lichaam heeft in zijn evolutie zijn ontwikkeling gedaan.
  En wij zijn daardoor wie we nu zijn.
  De radio golven op zich heeft ons lichaam weinig last van.
  Omdat deze radio golven niet in ons lichaam voorkomen.
  Als we er teveel van op ons lichaam krijgen ontstaat er een verhitting.
  Maar wat nu met de geschakelde tonen die worden gezet op de radio golven.
  De informatie. U hoort dat wel eens als u uw mobile telefoon dicht bij een radio houd.
  Daar gaat het in ons lichaam helemaal mee fout.
  Deze lage tonen herkennen onderdelen in ons lichaam wel.
  En omdat deze nu op zeer snelle radio golven worden gezet welke diep tot in ons lichaam
  doordringen komen deze tonen dus ook zover in ons lichaam.
  En door deze tonen denk ons lichaam dat hij in actie moet komen.
  En gaat allerlei chemische processen uitvoeren welke geen nut hebben.
  Maar wel totale gaos veroorzaken in ons lichaam.
  Je zou dat moeten zien als een brandweerman die zonder dat er brand is
  in uw huis staat te spuiten met zijn brandslang.
  Als er echt brand zou zijn bent u blij. Maar in dit geval bent u niet blij.

  En we zijn allemaal anders.
  De een kan goed tegen de kou. De ander helemaal niet.
  De een kan goed tegen warmte. De ander helemaal niet.
  De een loopt zonder problemen over een dakrand. De ander kan dat gewoon niet.
  De een kan niet tegen stress. De ander juist weer wel.
  En zo kunnen we wel even doorgaan.
  Nu is het met deze moderne manier van digitale informatie overdragers ook zo.
  De een kan er tegen. Die heeft zijn lichaam met al de ongebruikelijke veranderingen aangepast.
  En de ander totaal niet, en raakt na verloop van tijd daar het immuun systeem totaal van slag.
  De een zegt alleen een rare tinteling te voelen bij het gebruiken van een mobile telefoon.
  De ander krijgt daar spontaan enorme hoofdpijn en andere klachten van.
  We moeten de overgevoelige mensen die zich links en rechts melden wel serieus nemen.
  En niet zoals nu gebeurd deze mensen laten merken dat zij gek zijn.
  En met deze gevoeligheid niets doen en zien als het probleem van de overgevoelige zelf.
  Wij hebben dit vroeger wel gebruikt. Denk aan de duiven en kanaries die men mee nam de kolen mijnen in.
  En met deze gave van gevoeligheid en dat kunnen waarnemen iets doen.
  Om andere mensen die niets voelen te kunnen helpen.
  Vriendelijke groeten
  Arjen Witzel
  Slachtoffer elektromagnetische gepulste radiogolven.
  En ervaringsdeskundige op dit gebied.
  Tevens levens en beroepmatig deskundig in radiogolven.

    /   Beantwoorden  / 
 20. vigrx

  Hi there, I found your blog via Google while searching for first aid for a heart attack and your post looks very interesting for me.

    /   Beantwoorden  / 
 21. sildenafil

  You made some good points there. I did a search on the topic and found most people will agree with your blog.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.