Kwart miljoen voor burn-out patiënt

FNV Bureau Beroepsziekten (BBZ) heeft via een schikking bijna een kwart miljoen euro schadevergoeding bedongen bij de werkgever van een cliënt die door burn-out arbeidsongeschikt was geworden. Volgens directeur Jan Warning van het FNV-bureau is een dergelijk bedrag nog nooit eerder uitgekeerd in een burn-out zaak. "Wat ons betreft een absoluut record: 237.000 netto," aldus Warning.

De zaak betreft een 46-jarige consultant van verzekeraar Nieuwe Hollandse Lloyd te Woerden. Hij belandde in 2000 gedeeltelijk in de WAO, doordat hij te veel hooi op zijn vork moest nemen zonder dat de werkgever ingreep.

De man viel in april 2003 uiteindelijk definitief uit door een ziekmakende mix van een onaanvaardbaar hoge werkdruk, te weinig ondersteuning, haperende automatiseringssystemen en een beroerde werksfeer.

Jan Warning: "We beschouwen het schadebedrag niet als een lot uit de loterij, maar een terechte compensatie die volgens objectieve maatstaven tot stand is gekomen."

Overigens kun je volgens Warning nog niet spreken van een opwaartse trend in de hoogte van schadevergoeding voor beroepsziekten. Wel verwacht hij in de toekomst een stijging vanwege verslechteringen van de WAO (WIA).

De zaak van de consultant staat niet op zich. FNV Bureau Beroepsziekten is nog in onderhandeling met dezelfde werkgever over schadevergoeding voor een accountmanager die eveneens met burn-out is uitgevallen.

Bron: http://www.bbzfnv.nl/nieuws/laatste_nieuws/kwart_miljoen_voor_burn-out.asp

Lees ook:FNV bedingt 100.000 euro schadevergoeding voor kapotte pols
Lees ook:Zorg voor uw werknemers uit EIGEN belang?!
Lees ook:Bond wint zaak voor WAO’er: UWV moet half miljoen betalen
Lees ook:Werkgever zorg voor gezond privégedrag werknemers!
Lees ook:Boerenslaaf krijgt kwart miljoen euro

2 reacties op “Kwart miljoen voor burn-out patiënt

 1. Reinold Tomberg

  Het zinnetje ‘haperende automatiseringssystemen’ intigreert me. Ik ken eigenlijk geen automatiseringssystemen die niet haperen! Automatisering als eigentijdse stressfactor?
  Reinold Tomberg
  Metaal Magazine

    /   Beantwoorden  / 
 2. Ronald

  Hoi Reinold,
  Daar bestaat (al ca. 5 jaar) zelfs een officiele naam voor … TRA: technology related anger.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.