Intel heeft veiligste magazijn van Nederland

Afgelopen dinsdag is op de Dag van het Magazijn de prijs uitgereikt voor het veiligste magazijn van Nederland 2007. De winnaar was Intel, als tweede is Intervet en derde Akzo Nobel geëindigd. De jury koos voor Intel omdat de fabrikant van computeronderdelen op de magazijnvloer vrijwel niets aan het toeval overlaat.

Intel wint verkiezing Veiligste Magazijn 
De jury onder leiding van prof.dr.ir. Jos Vermunt was onder de indruk van de enorme aandacht die Intel besteedt aan veiligheid en gezondheid. In het dc wordt bijna niets aan het toeval overgelaten.

Metershoge doeken
Op de magazijnvloer van Intel worden medewerkers voortdurend gewaarschuwd voor onveilige situaties. Metershoge doeken geven in woord en beeld instructies voor veilig werken. Heldere belijning op de vloer laat zien waar magazijntrucks en voetgangers wel en niet mogen komen. Op kruispunten van rijbanen zijn stoptekens aangebracht.

Trapleuning
Magazijnstellingen zijn voorzien van vlonders en gaaswanden aan de achterzijde. Bij alle werkplekken zijn heftafels gemonteerd. Naast de trappen hangen zelfs bordjes waarop staat dat mensen verplicht zijn om één hand aan de trapleuning te houden.

Uiteraard besteedt Intel ook veel aandacht aan training en voorlichting van de 200 medewerkers met in totaal 21 verschillende nationaliteiten. Alle magazijnmedewerkers hebben na hun aanstelling zeven verschillende veiligheidstrainingen ondergaan. Alle chauffeurs krijgen aparte trainingen voor elk type magazijntruck. Om de gezondheid te bevorderen, heeft Intel campagnes opgezet over stoppen met roken en gezond eten.

Meer op Logistiek.nl waaronder interessante foto en film reportages!!

Lees ook:Het veiligste magazijn van Nederland?
Lees ook:Meest innovatieve en inspirerende werkplek
Lees ook:Winnaars Goede Praktijken competitie: Vertil je niet!
Lees ook:Manager verplicht op vakantie naar Zuid-Afrika
Lees ook:Europese inspectieronde over tillen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.