Aantal overvallen op winkels toegenomen

Het aantal overvallen op winkels is dit jaar explosief gestegen. In de eerste negen maanden van dit jaar zijn bijna 500 winkeliers overvallen, 70 meer dan in 2006. De stijging was al te zien in de eerdere berichten in juni dit jaar. Desondanks stelde Staatssecretaris van Economische Zaken Frank Heemskerk (PvdA) onlangs dat juist dat de winkelcriminaliteit en het aantal overvallen afnamen… Genoeg redenen voor kamervragen en inderdaad vandaag volgden CDA/SGP…

Vooral zaken in Rotterdam en Amsterdam hebben vaak met gewelddadige overvallen te maken. Dat meldt de Raad Nederlandse Detailhandel (RND) afgelopen dinsdag. Het percentage is in de eerste negen maanden gestegen met 16,5 procent ten opzichte van vorig jaar. De RND spreekt van een trendbreuk. Overvallers slaan vooral toe rond het openen of sluiten van de winkels, constateert de RND.

Volgens de RND lijkt het erop dat goede initiatieven worden opgeslokt door bureaucratie. De raad wil dat de overheid ingrijpt.

Afgelopen zomer bleek uit onderzoek van de Arbeidsinspectie dat winkels in probleemwijken vaak niet goed bestand zijn tegen de gewelddadige overvallers. Ook doen winkeliers te weinig om personeel hiertegen te beschermen.

Lees ook:Nooduitgangen waren tijdens uw december-inkopen vaak geblokkeerd
Lees ook:Lachen als agressiebestrijding
Lees ook:Minder ongevallen op het werk
Lees ook:Kinderarbeid ook bij bioproducten
Lees ook:Veel vragen over werken bij hitte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.