De week van het vallend materiaal?

Zoals u weet volg ik al het nieuws over arbeidsomstandigheden en veiligheid op de voet. Zo zie ik regelmatig ongevallen voorbij komen. In september 2006 heb ik al eens twee weken actief/intensief alle bedrijfsongevallen op internetmedia gevolgd en verzameld. Het resultaat was voor mij destijds schokkend. Deze week vielen mij weer aantal type ongevallen op: vallend materiaal. Een drietal ongevallen op de bouw: 2 vallende betonplaten en een gietijzeren blok bij een betoninstallatie.

Betonblok doodt bouwvakker
WESTERVOORT – Bij een bedrijfsongeval op een bouwlocatie in het Gelderse Westervoort is gistermiddag een 58-jarige man uit Zevenaar om het leven gekomen. De man was op slag dood. De man werd tijdens zijn werk getroffen door een blok beton dat op de werkplek uit een kraan viel. Het werk werd meteen na het ongeluk stilgelegd, zodat de technische recherche een eerste onderzoek kon beginnen. Vervolgens onderzoekt de Arbeidsinspectie hoe het ongeluk kon gebeuren.
Bron: BN/DeSTEM 

Man raakt ernstig gewond bij bedrijfsongeval
OOSTERHOUT – De hulpverleningsdiensten werden donderdagmiddag 29 november om 14.20 uur geroepen bij een bedrijfsongeval aan de Havenweg in Oosterhout. Op het bedrijfsterrein was men bezig met sloopwerkzaamheden van een betonmenginstallatie. Tijdens de ontmanteling viel er onverwacht een gietijzeren blok van circa 850 kilo naar beneden. Het gevaarte kwam terecht op het been van een 46-jarige werknemer uit Rijen. De man liep ernstig beenletsel op en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de situatie op foto vast gelegd, op grond waarvan de Arbeidsinspectie de toedracht nader onderzoekt.
Bron: Misdaadkaart

Man komt onder betonplaat en overlijdt
ASSEN – Een bouwvakker is woensdagochtend in Assen onder een betonplaat terechtgekomen en overleden. De man was op slag dood, laat de Arbeidsinspectie weten. Het ongeluk gebeurde rond 08.30 uur aan de Stedelaan tijdens de aanbouw van een gebouw. Een betonnen plaat die de vloer vormde van de eerste etage lag niet goed. Bouwvakkers probeerden om de plaat van zes meter lang en anderhalve meter breed te verschuiven. Daarbij kantelden er stenen van een muur waarop de plaat rustte. De betonnen plaat viel naar beneden, samen met het slachtoffer die daar bovenop stond. Eén of twee andere platen volgden en belandden op de man. De identiteit van de man is nog niet bekend.
Bron: Elsevier

Lees ook:Meer bedrijfsongevallen in 2006?
Lees ook:Essent schikt met OM over steigerongeval Amercentrale 2003
Lees ook:CBS: Minder bedrijfsongevallen tussen 2000 en 2005
Lees ook:Meer aandacht nodig risico`s bij incidenten met gevaarlijke stoffen
Lees ook:Arbeidsinspectie kraakt ontwerp steiger Amercentrale

Eén reactie op “De week van het vallend materiaal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.