Opnieuw ontslaggolf Arbo Unie

De Arbo Unie gaat na twee eerdere bezuinigingsrondes 580 banen schrappen. Ongeveer 150 mensen zullen met gedwongen ontslag moeten. Eerder schrapte het bedrijf ook al ongeveer 580 voltijdsbanen. Toen moesten 350 medewerkers gedwongen met ontslag. Daarnaast vertrokken 365 medewerkers door natuurlijk verloop. Enkele jaren geleden telde de Arbo Unie nog 4000 medewerkers.

De reorganisatie is volgens directeur Van der Laan onder meer nodig omdat het ziekteverzuim de laatste jaren is gedaald van 6% naar onder de 4%. ‘We zijn een marktgerichte organisatie en moeten elk jaar ons eigen geld verdienen en dat krijgen we van de bedrijven die bij ons zijn aangesloten”, aldus Van der Laan. ‘Eigenlijk zijn we het slachtoffer van ons eigen succes. Voor de bv Nederland is dit een goede zaak maar voor ons betekent het minder werk. De Arbo Unie bestaat honderd jaar en we moeten aanpassingen doorvoeren om nog eens honderd jaar te blijven bestaan.’

Bron: FD

Lees ook:Wereld staat stil bij kinderarbeid
Lees ook:Sportmerken op WK voetbal zetten werknemers buitenspel
Lees ook:Beroepszieke krijgt geld terug
Lees ook:Arbowet op de schop?
Lees ook:Meer mensen langer en gezonder aan het werk

2 reacties op “Opnieuw ontslaggolf Arbo Unie

 1. P. ten Hove

  Gevolg van eigen succes?
  Heeft het te maken met afname van het klanten?
  Niet zakelijke omgang met klanten? Veranderende, liberalisering van de Arbodienstverleningmarkt en afname van het aantal klanten?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Chris Vlaming

  Aansluiting bij een Arbodienst is sinds vorig jaar niet meer verplicht. Daar zal wel de eerste oorzaak van de ontslagen liggen, neem ik aan.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.