Arbodienstbranche weer in beweging

Vorige week werd bekendgemaakt dat Commit, Achmea Arbo en Prevend inmiddels zo innig samenwerken dat Achema/Interpolis (Rabobank) ze een nieuwe gezamenlijke naam heeft gegeven: Achmea Vitale. Een naam met daarin iets van 'vitaliteit' was te verwachten; immers vitaliteit van werknemers is 'hot'. De interesse van banken/verzekeraars is iets van de laatste 5-6 jaar. In tegenstelling met deze ontwikkeling (van steeds verdergaande bemoeienis/aandelen/belangen van verzekeraars/banken binnen arbodiensten) kwam vandaag het nieuws dat het management van ArboNed juist de aandelen van de investerende verzekeraars heeft opgekocht. Weliswaar tezamen met FrieslandBank maar goed. Een tegenstelde beweging lijkt het … maar misschien is één (nieuwe) bank 'aan het roer' binnen een arbodienst beter dan vijf?

Achmea introduceert nieuw merk voor vitaliteitsmanagement: 'Achmea Vitale'
Achmea Vitale is de nieuwe naam van de drie arbodiensten van Achmea. De huidige merken Commit, Achmea Arbo en Prevend gaan in het voorjaar van 2008 verder onder de nieuwe naam. Het samengaan is een rechtstreeks gevolg van de fusie tussen Achmea en Interpolis. De nieuwe combinatie, de nummer twee van Nederland, gaat verder op de ingeslagen weg. Dat wil zeggen dat zij als strategisch partner van werkgevers verder vorm geeft aan vitaliteitsmanagement. 
 
Vitaliteitsmanagement stelt de werkgever in staat om al het arbeidspotentieel van zijn werknemers maximaal te benutten. "Een investering in werknemers levert veel op. Als mensen met plezier aan het werk gaan, vertaalt dit zich ongetwijfeld in hun effectiviteit, loyaliteit en hun klantgerichtheid", zegt directeur Peter van Kleij. "Toenemend tekort aan gekwalificeerd personeel en vergrijzing maakt dat mensen langer moeten doorwerken. Dit kan zwaar drukken op de inzetbaarheid van mensen. Alleen al daarom is het belangrijk om energie te steken in het vitaal houden van de volle 100% van je werknemers." 
 
Basis
Een voorwaarde voor succesvol vitaliteitsmanagement is succesvol verzuimbeleid. Dat is de basis. Immers, om de aandacht te kunnen verleggen naar de vitale medewerker, moet allereerst de begeleiding van zieke collega’s op orde zijn. Zo kan de werkgever reïntegratie bevorderen en instroom in de WIA tot een minimum beperken.

V-plan
Onder de naam V-plan heeft Achmea dit najaar haar nieuwe model voor dienstverlening geïntroduceerd. De brede aanpak biedt werknemers een scala aan mogelijkheden om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen vitaliteit. De nieuwe aanpak richt zich op àlle werknemers: gezond èn verzuimend. Met concrete producten en diensten. Deze zijn ondergebracht in V-online en V-management.

http://www.achmea-vitale.nl

Management buy out ArboNed
UTRECHT – Het management van ArboNed heeft samen met Friesland Bank Investments alle aandelen van het bedrijf verworven. Met de management buy out krijgt ArboNed ruimte voor een actieve groeistrategie, zowel in de verzuimmarkt als in nieuwe markten. ArboNed, opgericht in 1994, is met een omzet van 110 miljoen euro en 1150 medewerkers een van de grootste spelers op de arbomarkt. Die markt is door de liberalisering van de wetgeving in 2005 danig in beweging gekomen. Na een ingrijpende sanering en rationalisatie is ArboNed klaar voor verdere groei. De aandeelhouders die ArboNed groot hebben gemaakt, Nationale Nederlanden, Achmea, Fortis Verzekeringen Nederland, Delta Lloyd Groep en UWV Pensioenfonds, hebben de onderneming daartoe de ruimte geboden door hun aandelen over te dragen aan het management en aan Friesland Bank Investments. ArboNed gaat nu als onafhankelijke partij verder. De commerciële samenwerking met de vorige aandeelhouders wordt voortgezet. "We zetten in op het marktleiderschap in het MKB, de motor van onze economie", aldus Paul Verburgt, algemeen directeur. "Verder willen we in de grootzakelijke markt ons nieuwe integrale gezondheidsmanagement uitbouwen. Groeien willen we ook in de consumentenmarkt, waar we op dit moment onder meer actief zijn met reizigersvaccinaties."

De samenwerking met Friesland Bank Investments geeft ArboNed de financiële mogelijkheden om verder te investeren in nieuwe diensten, nieuwe markten en een nog grotere klanttevredenheid. In de nieuwe strategie van ArboNed passen nadrukkelijk ook acquisities die deze koers ondersteunen.

http://www.arboned.nl

Lees ook:ArboNed ziet geen stijging verzuim door hitte
Lees ook:Waarom rokers minder presteren…
Lees ook:Veel vragen over werken bij hitte
Lees ook:Kan ik arbodienst van het jaar 2007 worden?
Lees ook:Persluchtspijker schiet in hoofd

Eén reactie op “Arbodienstbranche weer in beweging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.