Manager verplicht op vakantie naar Zuid-Afrika

Vandaag in BN/DeStem :

"Manager met stress krijgt reisjes Afrika"
Deze werkgever heeft mijn vorige blog over de onlosmakelijke relatie "Gezond gedrag op het werk EN Gezond gedrag thuis" op zijn eigen manier geïnterpreteerd. Of denkt ie "in centjes" zoals Meneer Krabs……

Hoe het ook zij.

Met al die gestressde (en nog steeds toenemend aantal) managers op vakantie in een ver land zie ik alleen maar blijde gezichten, van de manager+partners, reisbureaus, anti-sress adviseur die mee is, maar vooral niet te vergeten de, onder deze gestressde managers functionerende, medewerkers!!

LEEUWARDEN – Thuiszorgorganisatie Het Friese Land heeft een manager met burn-out voor twee keer drie maanden naar Zuid-Afrika gestuurd.

Volgens directeur R. Riemersma van de organisatie is een verblijf in het buitenland het beste om blijvend herstel te bewerkstellingen. „Mensen moeten uit hun normale levenspatroon worden gehaald, anders krijg je vaak een terugval. Het buitenland is dus de enige optie“, vindt Riemersma. De medewerker, die nu zes weken in Zuid-Afrika is, krijgt begeleiding van een bedrijf dat onder meer aandacht besteedt aan de natuur en het verbeteren van conditie en voedingspatroon. Riemersma: „Ik dreigde deze manager in de WAO te verliezen. Het buitenlandverblijf kost meer dan 40.000 euro, maar de andere optie anderhalve ton.“

Lees ook:Landelijke staking Zuid-Afrikaanse mijnwerkers
Lees ook:EU commissie: Ontmantelen schepen moet veiliger
Lees ook:Blog.nl breidt uit met expertblogs voor de B2B markt
Lees ook:FNV start meldlijn gegaste container
Lees ook:Hoe krijgen we de werkende mens in beweging?

2 reacties op “Manager verplicht op vakantie naar Zuid-Afrika

  1. Carolien ten Hoope

    Hoezo? Is het probleem dan gegarandeerd opgelost als hij terugkomt van vakantie? Het valt mij op dat dit soort stomme regelingen alleen maar in de zorg ontwikkeld worden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.