Toekomst Giebels in gevaar door hoge boete

Als Giebels Meat Products de 120.000 euro boete die is opgelegd door de Arbeidsinspectie moet betalen, komt het voortbestaan van het bedrijf in gevaar. Dat betoogde de advocaat van Giebels vorige week bij de voorzieningenrechter in Den Bosch. Giebels werd beboet omdat het in juli 2005 vijftien illegale Polen aan het werk had. Raadsman Pieter Boomaars zegt dat de Polen echter niet in dienst waren bij het Helmondse bedrijf.

Het bedrijf leverde verpakkingsmateriaal en 'ruwe' ribben aan het bureau Point, dat de Polen in dienst had. Point leverde – na verwerking in de fabriek van Giebels – weer ingepakte spare-ribs terug. ‘De fabriek betaalde ze niet per uur, maar nam de opdracht als geheel bij Point af. Giebels was niet de werkgever', aldus Boomaars.

Hij vroeg daarom om een voorlopige schorsing van de boete, tot er een definitieve uitspraak in het conflict is. Giebels diende eerder bezwaar in tegen de opgelegde boete.

Boomaars noemt het onderzoek van Arbeidsinspectie te summier en begrijpt niet waarom er zoveel haast is met het innen van de boete. Het bedrag van 120.000 euro kan het bedrijf niet betalen en zou het voortbestaan van het bedrijf zelfs in gevaar kunnen brengen.

Lees ook:Boete voor lange werktijden
Lees ook:Oproep Goede Praktijken tegen fysieke overbelasting
Lees ook:Beroepszieke krijgt geld terug
Lees ook:Essent schikt met OM over steigerongeval Amercentrale 2003
Lees ook:Celstraf en boetes geëist tegen steigerbouwers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.