Woede en frustratie op kantoor

Volgens de Telegraaf blijkt uit onderzoek van elektronicafabrikant Canon afgelopen vrijdag, dat vooral in de saaie kantoorparken de pennen en nietmachines uit frustratie door de lucht gaan. Nu kan ik  me er wel wat bij voorstellen maar ik heb echter nergens echter het onderzoek/bericht kunnen vinden op websites van Canon… publiciteitsstunt? Immers met nieuwe Canon apparatuur ga je niet gooien toch?

Het bericht: Steeds vaker oorlog op 't werk
Werknemers koelen hun woede over slechte kantoren, haperende pc’s, zoekgeraakte dossiers en ellenlange vergaderingen steeds vaker op collega’s, beeldschermen, printers en kopieermachines. "Als Nederlandse werknemers uit hun vel barsten, komt dat bij 56 procent ook door de grofheid en slechte manieren van collega’s. Amateurfilmpjes op internet van dolgedraaide werknemers die hun haperende pc’s tegen de muur kwakken, illustreren volgens het Europese onderzoek van Canon een trend. 

„Kantoorwoede bestaat toch echt. Het komt massaal voor dat mensen zich op kantoorapparaten uitleven”, bevestigt directeur Martin Trampe van Canon Nederland de resultaten. „En hoe slechter het kantoor is ingericht, hoe meer woedeuitbarstingen en scheldpartijen er komen.”
Meer dan de helft van de werknemers raakt al in de stress van beroerd ingerichte kantoren. Maar als ze dossiers niet kunnen terugvinden worden ze razend. Werknemers die totaal door het lint gingen wijtten dat achteraf soms ook aan de series zinloos lange vergaderingen.
Onder Europeanen smijten Italianen het vaakst met kantoorapparatuur, Scandinaviërs blijven stoïcijns. Nederlanders foeteren relatief vaak op politieke spelletjes binnen het bedrijf en de baas die te weinig steun geeft. In het onderzoek biecht bijna twee derde op regelmatig en heel zichtbaar zijn zelfbeheersing te verliezen. „Bedrijven hebben er natuurlijk baat bij dat werk zo min mogelijk wordt verstoord door gefrustreerde werknemers”, zegt Trampe. „Vooral in de saaie kantoortuinen, waar iedereen elkaar kan zien, moeten bedrijven wat aan de inrichting doen als ze personeel willen behouden. En elkaar met wat meer respect behandelen vermindert de problemen ook al snel.”

Lees ook:Snotteren op werk kost vermogen
Lees ook:Zieke werknemers klagen over bedrijfsartsen
Lees ook:Kamer wil verbetering reintegratie
Lees ook:Arbeidsinspectie gaat kappers controleren
Lees ook:Bevlogenheid goed medicijn tegen stress

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.