Kamer wil verbetering reintegratie

De Tweede Kamer vindt dat er een eind moet komen aan de groei van het aantal bedrijven die werklozen weer aan een baan proberen te helpen. Er zijn circa 2.000 reïntegratiebedrijven die per jaar ruim 2 miljard euro subsidie krijgen.
De bedrijven helpen maar één op de drie deelnemers aan een reïntegratietraject aan een baan. Volgens de Kamer komt dat door de slechte kwaliteit. Bovendien is het volgens de Kamer wel erg makkelijk om zo'n bedrijf te beginnen en subsidie binnen te halen.
De Kamer wil dat de uitkeringsinstantie UWV gaat toezien op de kwaliteit van de reïntegratiebedrijven.

 

Lees ook:Nieuwe Arbowet: ook door overheid opgelegde MAC-waarden verdwijnen!
Lees ook:Vanaf 1 januari Breed Platform Verzekerden en Werk verdwenen?
Lees ook:Essent schikt met OM over steigerongeval Amercentrale 2003
Lees ook:Waarom rokers minder presteren…
Lees ook:21.000 Nederlanders dood door slecht milieu

Eén reactie op “Kamer wil verbetering reintegratie

 1. A.W. Plewa

  IK vind dit een dringend noodzakelijke maatregel, nl. een eind maken aan de verspilling van subsidiegeld t.b.v. reintegratiebedrijven.
  De bedrijven werken vaak onzorgvuldig en niet proffessioneel en zodoende kunnen zelfs een ernstige (psychische) schade bij werkzoekende toebrengen.
  MIjn voorbeeld: als herintreedster met arbeidsbeperking(angststoornis)hoorde ik van mijn (Argonaut-Nijmegen)consulente: je bent te oud en arbeidsmarkt is vol. Dit heeft er toe geleid dat ik angstklachten heb ontwikkeld m.n. sociale angst en angst voor afwijzing. Uiteindelijk belandde ik in een depressie. Graag zou ik mijn stem op een bredere platform willen uitbrengen en/of aan een onderzoek willen deelnemen. Alle tips zijn welkom.
  Vr. groet,
  A.W. Plewa

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.