Oproep Goede Praktijken tegen fysieke overbelasting

Evenals de afgelopen jaren organiseren het Nederlands Focal Point en het Europees Agentschap ook in 2007 weer de Goede Praktijken Competitie. Iedereen die een goede aanpak heeft kan meedoen aan de competitie. De Nederlandse jury zal wederom een aantal prijzen uitreiken, waaronder een 1e prijs van 2.500,- Euro, en daarnaast twee praktijken nomineren voor de Europese Good Practice Awards. Doet u mee aan de Nederlandse competitie, dan dingt u dus automatisch mee naar de Europese Awards. De prijsuitreiking van de Nederlandse prijs alsmede de nominaties voor de Europese Awards vinden plaats tijdens de Conferentie 'Vertil je niet', die georganiseerd wordt in de week van 22 t/m 26 oktober 2007.De Europese Awards worden toegekend tijdens de Europese Top in het Spaanse Bilbao in maart 2008. De Nederlandse genomineerden krijgen van het NL-Focal Point een vliegticket om hierbij aanwezig te kunnen zijn.

Dit jaar gaat het om succesvolle projecten/methodes ter voorkoming van uitval van werknemers door fysieke overbelasting. Ook ligt de focus op geslaagde projecten op het gebied van revalidatie en herintegratie van werknemers met fysieke overbelasting.
Met nadruk stellen we dat het bij deze Goede Praktijken moet gaan om reeds doorgevoerde oplossingen met successen en niet om theorieën of hypotheses. De deelname aan de Awards staat open voor werkgevers in alle sectoren van het publieke en private domein, maar ook voor managers en werknemers, veiligheidsinstellingen, deskundigen, trainers, onderwijsinstellingen en arbo-, preventie- of verzekeringsdiensten. Deze bedrijven, personen en instellingen kunnen hun eigen Goede Praktijkvoorbeelden insturen.

De deadline voor het indienen van de Goede Praktijken is vrijdag 14 september 2007

U kunt uw inzending zoveel mogelijk per email sturen naar:  [email protected]
Eventueel aanvullend materiaal naar:
Nederlands Focal Point, Jos de Lange
Postbus 718, 2130 AS Hoofddorp
Voor nadere vragen kunt u ook telefonisch contact opnemen met het NL-Focal Point: 023 5549483

Meer informatie over de Goede Praktijken Competitie 2007:

Lees ook:Winnaars Goede Praktijken competitie: Vertil je niet!
Lees ook:Europese Week Start Veilig: winnaars Goede Praktijken competitie 2006
Lees ook:Toekomst Giebels in gevaar door hoge boete
Lees ook:Gezond Transport Prijs voor bedrijven en preventiemedewerkers
Lees ook:Europese inspectieronde over tillen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.