23 t/m 27 oktober 2006: Start Veilig

De komende week is het de Europese Week voor arbeidsveiligheid met als thema: Start Veilig.

23 t/m 27 oktober 2006: Start Veilig – Een veilige en gezonde start in de loopbaan van jongeren. Te veel jonge mensen raken gewond op het werk. In Europa lopen jongeren in de leeftijdsgroep van 18 tot en met 24 jaar ten minste 50% meer risico op een ongeval dan werknemers in andere leeftijdsgroepen. Jongeren zijn ook meer vatbaar voor arbeidsgerelateerde ziekten die zich sluipend ontwikkelen. Achter de statistische gegevens gaan verhalen van individuele personen schuil: jongeren die voor de rest van hun leven te lijden zullen hebben onder de gevolgen van een ongeval of de aantasting van hun gezondheid of die de dood vinden terwijl ze nog een heel leven voor zich hadden.

U heeft nu de kans om jongeren een veilig en gezonde start in hun loopbaan te geven, en risicobewustzijn en preventie in ondernemingen en onderwijsinstellingen te bevorderen.

De campagnes in het kader van de Europese Week zijn gericht op het bevorderen van preventie op de werkplek, door alle belanghebbenden bij dit onderwerp te betrekken. Dit jaar wordt ook het onderwerp onder de aandacht gebracht bij onderwijsinstellingen in bredere zin en bij bevoegde beleidsmakers op onderwijsgebied. Het Agentschap heeft al verschillende projecten uitgevoerd met betrekking tot ‘het integreren van arbo in het onderwijs’ en de campagne zal hierop voortbouwen.

Deze Week is geïnitieerd door het Europees Agentschap voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk en vindt gelijktijdig plaats in alle lidstaten. Op http://ew2006.osha.eu.int/ is meer informatie beschikbaar over de Europese Week in de andere lidstaten. De Europese Week wordt in Nederland georganiseerd door het Arbo Platform Nederland, het netwerk waarin de overheid samen met sociale partners en kennisinstellingen probeert de informatie over arbeidsomstandigheden te verbeteren.

Lees ook:Te veel jonge mensen raken gewond op het werk
Lees ook:Europese Week Start Veilig: winnaars Goede Praktijken competitie 2006
Lees ook:Stigas wint Europese prijs arbo en jongeren
Lees ook:Oproep Goede Praktijken tegen fysieke overbelasting
Lees ook:Werk aan preventie: tegen vergrijzing en voor gezondheidsmanagement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.