Fitter door gebruik van toetscombinaties in plaats van muizen

Fitter achter de computer door het gebruik van toetsenHet gebruik van een softwarepakket dat gebruik van toetsen in plaats van de muis bevordert, zorgt ervoor dat computergebruikers zich fitter voelen na computergebruik. De productiviteit blijft gelijk. Dat zijn de voornaamste conclusies uit recent TNO-onderzoek. Met deze kennis kunnen gezondheidsklachten veroorzaakt door computergebruik worden verminderd.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat de proefpersonen zich fitter voelen nadat ze de computer hadden gebruikt met een softwarepakket dat tips geeft over het gebruik van toetsen in plaats van de muis. Ook de klachten, waarvan de proefpersonen eerder hadden aangegeven last van te hebben, bleken enkele weken na gebruik af te nemen.

Productiviteit blijft gelijk
Door het softwarepakket gaat men meer opdrachten geven met toetsen. Zonder het softwarepakket werd gemiddeld 20% van de opdrachten met toetsen gegeven en 80% met de muis; met het softwarepakket was de verhouding 50%  50%. Het bleek dat de productiviteit door dit toetsengebruik niet veranderde. De deelnemers aan de proef gaven aan met gebruik van het softwarepakket aan het einde van een werkdag fitter te zijn dan zonder. Ruim de helft van de proefpersonen wilde met het pakket blijven werken, een kwart had het pakket niet meer nodig om met toetsen te leren werken en het resterende kwart gaf de voorkeur aan werken met de muis. Het onderzochte softwarepakket eXmouse werd ontwikkeld door Banton Software Ltd.

Bron: TNO

Lees ook:Werkgever voorkom nachtplassen werknemer!
Lees ook:Kwart miljoen voor burn-out patiënt
Lees ook:Werkomstandigheden niet in orde bij helft gecontroleerde bedrijven
Lees ook:Nooduitgangen waren tijdens uw december-inkopen vaak geblokkeerd
Lees ook:Veel overtredingen op bouwplaatsen in de stad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.