Werkgever voorkom nachtplassen werknemer!

Zoals is bekend wordt de leefstijl en werken in gezondheid en gezonde werkomstandigheden steeds belangrijker voor een goede arbeidsproductie én om langer te kunnen werken. Hetgeen de komende jaren noodzakelijk wordt om BV Nederland draaiende te houden. De werkgever zal daardoor ook genoodzaakt zijn om zich in toenemende mate te (moeten) gaan bemoeien met het privegedrag van de werknemers. In dit kader heb ik daar al eens eerder blogjes gewijd mn. over zaalvoetbal en gezonde voeding ed. Vandaag kwam ik onderstaand bijzonder bericht tegen dat er op aansluit op de trend maar voor mij wel nieuw is.  Is het verstandig om je als werkgever ook te gaan bemoeien met het nachtelijk plasgedrag van de werknemer? Het lijkt wel verstandig…….. ;-)

AD: 's Nachts plassen duur voor werkgever

BRUSSEL – Werknemers die 's nachts vaak moeten opstaan om te plassen, kosten hun werkgever gemiddeld 3700 euro per jaar. Door de verstoring van de nachtrust ligt de productiviteit van zulke werknemers vaak lager dan normaal.
Dat meldde een Belgische website over gezondheid, die zich baseert op een onderzoek van het farmaceutisch bedrijf Ferris. De resultaten werden gepubliceerd naar aanleiding van de Internationale Dag van de Slaap.
Een onderbroken slaap kan overdag tot problemen leiden. Een onderzoek bij Zweedse werknemers wees uit dat de productiviteit met ruim 9 procent daalt. Ook zijn vitaliteit en energie minder dan bij werknemers die 's nachts kunnen doorslapen. Ruim de helft van de bevolking boven de 50 jaar moet minstens een keer per nacht naar het toilet.

Lees ook:Fitter door gebruik van toetscombinaties in plaats van muizen
Lees ook:Snotteren op werk kost vermogen
Lees ook:Goede steigerbouwers die studenten…
Lees ook:Werkomstandigheden in kinderopvang schieten nog tekort
Lees ook:Boete voor lange werktijden

6 reacties op “Werkgever voorkom nachtplassen werknemer!

  1. Marijke

    Overdag gaan mensen vaker naar de wc lijkt me nog duurder want dat gaat meestal in de baas zijn tijd. Hier hoef ik geen onderzoek voor te doen, het wordt met de dag gekker hier in Nederland, net of men niets anders te doen heeft.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ronald

    Tja, Belgisch onderzoek door een farmaceutisch bedrijf dat handige pilltjes voor oplossingen produceert…?!
    Je moet alles wel in perspectief zien… ;-)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Marijke

    En al de jonge ouders die s`nachts hun bed uit moeten voor de kinderen zijn dan ook onproductief maar daar zijn natuurlijk geen pilletjes voor.

      /   Beantwoorden  / 
  4. A.Bleijie

    Het is te gek voor worden dat men dit nog naar buiten durf te brengen daar het al zolang als de mens bestaat deze moet plassen en of dit nu `s nachts ook moet lijk mij sterk dat dit in vloet heb op het werk tempo of poductie.
    Het zal verstandiger zijn als deze mensen naar ernstige ziektes onderzoek doen dan naar deze onzin.

      /   Beantwoorden  / 
  5. mylene

    Ik zelf ben al jaren lang een nachtplasser; minstens 4x per nacht. En geloof mij dat je s ochtens NIET fit bent trots dat je net uit je rustfase komt.
    Ik kan me zelfs niet de tijd herinneren dat ik uitgerust wakker wordt en vrolijk de dag kan beginnen! Het is GEEN onzin en ik wil dat Belgische pilletje wel zodat ik niet werklust of vrolijkheid hoef te faken op het werk! Ook vermoeiend dus ik ben elke dag van het jaar MOE en moet echt mn best doen om normaal te fungeren.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Hans

    misschien moeten ze een vca cursus volgens?
    vca vol proefexamen

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.